De onderlinge verschillen in een team maken de samenwerking dynamisch en soms een uitdaging. Er kan onbegrip ontstaan omdat we niet allen op dezelfde manier reageren en ook met een andere blik naar de wereld kijken. Mede daardoor zie je ‘eilandjes’ op de werkvloer ontstaan.

Waarom moeilijk doen als het samen kan?

Door kleurprofilering in te zetten, leert het team deze verschillen te herkennen, begrijpen en juist gebruik te maken van die onderlinge verschillen. Er zit namelijk waarde in elke kleur! Anders gezegd, je hebt elkaar nodig om verder te komen en stappen te kunnen zetten. Door wegwijs te raken in de kleurenmaterie creëer je juist een team dat begrijpt dat je samen verder komt.

Kleurbekennen is gebaseerd op het gedachtegoed van de Zwitserse Psycholoog Jung en gaat uit van 4 voorkeurstijlen die vervolgens zijn doorvertaald naar 4 kleuren; rood, geel, groen en blauw. Iedereen heeft een bepaalde kleurdominantie. Ligt die dominantie meer rechts, ben je meer extravert en communicatief. Mensen met een voorkeur aan de linkerzijde zijn juist meer introvert en beschouwend. En zo zijn mensen met een blauw/rood profiel sterker toekomstgericht dan die met een groen/geel profiel.

Door inzicht in de kleuren leer je jezelf beter kennen en weet je niet alleen hoe je communiceert, maar ook geeft het je inzicht in de communicatie van je collega’s en wat hun drijfveren zijn. Het helpt om elkaar beter te begrijpen, op een goede manier te kunnen afstemmen en verbinding te maken. Kleurbekennen bevordert de communicatie en samenwerking binnen het team.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Wil je meer informatie over de diverse trainingen op het gebied van teamontwikkeling, klik hier.